torek, 26. maj 2015

Holešov?! Kaj je to? Kje je to??


Po dolgem času, sem ponovno v tujini. Saj bi vmes z Anito že kam skočila, vendar hrvaška obala tako ali tako ne šteje za tujino, tisti enodnevni "šoping" skoki v Avstrijo ali Italijo pa se nekako enačijo z odhodom po špecerijo v lokalni Konzum... mislim, Mercator.Tokrat me je služba napotila v Holešov, Češka republika. Jah, če bi me kdo pred kakšnim mesecem dni vprašal, da grem v Holešov, bi ga prvo vprašal, kaj in kje je sploh to?! Češka Moravska. Še en, skoraj neznani pojem v glavi povprečnega Slovenca. Malo se mi je sanjalo, kje je to, vendar dokler nisem malce "poguglal" nisem vedel, kam sploh grem. To je, kot bi Čeha poslal na tečaj nekam v Puconce v naše Prekmurje. Verjetno bi tudi on imel enake pomisleke. Po šestih urah vožnje, čez drn in strn Avstrije ter južne Češke, sem v nedeljo (24.5.) le prispel v to zaspano mestece, kakšnih 60 do 70 km desno od Brna. V glavnem, če so ga našli japonski investitorji (pojma nimam kaj delajo v tej tovarni), sem ga tudi jaz. 


Tole je res majhno, zaspano mestece. Industrije skoraj nima (baje je neka tovarna čokolade, ki pa je še nisem lociral ;-) ). Ima pa eno večjih policijskih šol v Češki republiki (ej, pa ti imajo celo v dvorani, v naravni velikosti narejeno maketo železniškega vagona za učenje izvajanja postopkov na vlaku?!).Najbolj me je presenetilo, da se trgovine zaprejo že okoli 16.30 ali 17h popoldan / zvečer. Prav čudno. Sem danes hodil po mestu pa je bilo kot pri nas v nedeljo.

V okolici policijske šole pa itak najbolj "laufajo" gostilne. Hm, le od kod mi je to znano? Včeraj smo tako šli na "spoznavno" pijačko v bližnjo Kanado. Tam pa je bila tradicionalna nedeljska"kadetska" gneča. Kot pri nas pri Medotu, Koširju, Lipi,... ;-) 

Ampak o Kanadi kdaj drugič. In seveda, o nastanitvi v policijski šoli. ;-)

P.S.: V takšnem kraju najdeš celo Fructalov sok. :-)
1 komentar:

  1. Kaj pa ce so tudi mesto zgradili zato, da bi malo trenirali postopke, glede na to da izgleda kot zapusceno mesto oz. mesto duhov...aja pa delovni cas stacun kot v EULEX-u skoraj...no mi delamo pol ure dlje...

    OdgovoriIzbriši